Войната Израел-Хамас продължи да отнема живота на хиляди рано в сряда,

...
Войната Израел-Хамас продължи да отнема живота на хиляди рано в сряда,
Коментари Харесай

Сателитни изображения разкриват опустошението на Газа, след като Израел отвърна на атаката на Хамас

Войната Израел-Хамас продължи да лишава живота на хиляди рано в сряда, до момента в който Израел нанасяше безмилостни въздушни удари в Ивицата Газа и бомбардираше палестинската територия.

Хамас продължи да изстрелва ракети към Израел, някои от които пробиха системата за противовъздушна защита на нацията „ Железен купол “, и оказа помощ, че няма да договаря за освобождението на заложници, до момента в който Газа е под блокада. Войнстващата група, която извърши високо координирана терористична офанзива, която изненада Израел в събота и провокира неотложно възмездие от страна на израелските публични лица, е взела повече от 100 заложници, в това число дами, деца и някои американци, съгласно израелски публични лица.

Атаката от Хамас в събота провокира неотложно възмездие от Израел, защото министър председателят Бенямин Нетаняху съобщи: „ Ние сме във война “. Снимки от град Газа и близкия Джабалия демонстрират ужасяващи подиуми на димни стълбове и огнени топки, издигащи се от земята, с отчасти срутени здания, редящи се по овъглените улици, а други превърнати в големи купчини отломки. Сателитни изображения, предоставени от Maxar Technologies на Associated Press, улавят обсега на опустошението в линията Газа.

Израелските въздушни удари нападнаха стотици цели в Газа във вторник и през нощта против сряда, споделиха израелските отбранителни сили в обява в обществените медии. Израел съобщи, че е ориентиран към центрове за предпазване на оръжия и инфраструктура, употребявани или заети от бойци на Хамас, само че Организация на обединените нации оповестява, че минимум дузина здравни заведения на територията също са били ударени при бомбардировките.

Брой на починалите в Израел и Палестина продължи да нараства в сряда, пет дни откакто палестинската въоръжена формация Хамас предприе солидна и брутална офанзива против Израел от линията Газа. Хамас контролира ивицата Газа, стеснен анклав, който се простира на към 25 благи по продължение на сектор от Средиземно море сред Израел и Египет, който е блокиран от израелската войска, откогато Хамас пое властта през 2007 година Газа е един от най-гъсто обитаемоте места в света и приютява към 2,3 милиона души.

ответни въздушни удари в линията Газа от събота, съгласно Министерството на здравеопазването на Газа. Най-малко 5000 други, множеството от които дами и деца, са били ранени в Газа, заяви здравното министерство в обява в обществените медии.

Последният кръг от бомбардировки на Израел в блокираната палестинска територия е четвърти следващ. ден на военни дейности сред Израел и Хамас. Докато Израел бомбардира територията във вторник и разположи 35 батальона в близките региони в подготовка за допустима сухопътна инвазия, съгласно военни чиновници, страната също е прекъснала електричеството, горивото, храната и водата в Газа.

Много от жителите му не са съумели да избягат от бомбардировките, сподели палестинският публицист Хасан Джабер пред CBS News. „ Няма безвредно място в Газа “, сподели той, добавяйки, че доста палестинци нямат достъп до бомбоубежища и някои може да умрат от апетит до дни. Джабер сподели, че няма електричество или вода.

„ Няма убежища или бункери или безвредни направления или безвредни зони в Газа “, сподели жителят на Газа Омар Грайб пред CBS News по телефона във вторник.

„ Ние сме семейство от петима души и тези нещастни събития се развиха толкоз бързо... Всъщност нямахме задоволително време, с цел да се запасим с задоволително храна, медикаменти и вода “, сподели Грейб. „ Имаме три до четири часа електричество на всеки 24 часа. “

Повече от 1200 души са били убити в Израел след офанзивата на Хамас рано в събота, а минимум 2700 са ранени, сподели представител на израелската войска в сряда. Повечето от починалите са цивилни, макар че броят включва и военни. Израелски военни и цивилни чиновници потвърдиха отчети пред CBS News в сряда за " кръвопролитие " в кибуц покрай границата с Газа. Служител на незабавна помощ сподели, че е бил очевидец на обезглавяване на жертви в кибуца, някои от които деца.

Президентът Джо Байдън назова нападението от Хамас през уикенда „ акт на чисто зло “ и даде обещание поддръжката на Съединени американски щати за Израел. Г-н Байдън сподели във вторник, че 14 американци са били убити в спора, а други 20 остават в неопределеност.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР